torsdag 28. juli 2016

Tubehalsen Eevee

Vi har fått en ny levering med garn fra fantastiske Hedgehog Fibres i Irland og det klør i fingrene etter å prøve alle de kule fargene og de forskjellige garntypene.
Vi har fått inn tre garntyper: Skinny Singles som er perfekt til sjalstrikk, Sock Yarn som naturlig nok er herlig å strikke sokker av, men også sjal, barnetøy osv. Sist men ikke minst Merino Singles som er som myke skyer av merino i herlige farger.

Jeg hadde allerede før garnet kom en plan om å strikke tubehals i Merino Singles for barn i barnehage og skolealder. Tubehals er så praktisk for du slipper å knyte og den sitter godt på uansett aktivitet. Min datter på 7 år vi ikke ha skjerf eller sjal så her går det bare i tubehalse. Alt annet blir bare iveien, i følge Oda.

Har lyst til å dele mønstret med dere, det heter Eevee som er Odas favoritt pokémon. Her jaktes det nemlig både morgen og kveld ;)

                         


Størrelse: 3-6år (7-12-år).
Garnmengde: ca 60 gram ( ca 80 gram) Hedgehog Merino Singles.
Pinner: 4mm 40cm og 5mm 40cm.

Legg opp 80 masker (100 masker) på pinne 4mm. Strikk vrangbord: *1vridd rett, 1vrang* Gjenta fra *-* til 6 omganger (8 omganger). Bytt til pinne 5mm i det du starter på mønstret:

Mønster
Pinne 1. Rett
Pinne 2. Rett
Pinne 3. *kast, ta en maske løs av, strikk en rett og løft den løse masken over, 3 rett.* Gjenta fra *-*
Pinne 4. - 7.Rett
Pinne 8. *3 rett, kast, ta en maske løs av, strikk en rett og løft den løse masken over.* Gjenta fra *-*
Pinne 9. Rett
Pinne 10. Rett

Gjenta mønstret 5 ganger ( 6 ganger ) i høyden. 
Bytt til pinne 4mm og strikk vrangbord: *1 vridd rett, 1vrang* Gjenta fra *-* til 6 omganger (8 omganger). Fell løst av.

Skyll Tubehalsen Eevee i lunket vann og la den ligge flatt til tørk på et håndkle over natten. Strekk den gjerne til ønsket fasong mens den er fuktig.

Bruk #tubehalseneevee og #garnbutikkenfortuna på instagram.

Garn og pinner kan du kjøpe i vår nettbutikk:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar