torsdag 14. august 2014

Semillagenser.

Endelig er den ferdig! Jeg har strikket meg en A-formet genser i det deilige garnet Semilla fra BC Garn i Danmark. Denne blir nok en favoritt nå i høst!
Jeg har strikken ovenfra og ned på pinner 4 mm. Jeg har lyst til å dele den enkle oppskriften med dere fordi dette er en genser alle lett klarer å strikke.

Dette trenger du:
Rundpinne 4mm 80cm og eventuelt settpinner om du vil bruke det til armene.
4 Maskemarkører.
Semilla 100% organisk ull.
Hvit 01 - 150g.
Lys grå 101 - 200g.
Mørk grå 129 - 150g.
Fargene vi fører på Fortuna finner du her.

Legg opp 120m. Sett inn en maskemarkør når du setter sammen arbeidet, sett inn en ny maskemarkør etter 40m, på nytt etter 20m, på nytt etter 40m og en siste gang etter 20m. På annenhver omg. legger du ut en maske på hver side av maskemarkørene dine. Strikk 8.omg enkel perlesrikk i din hovedfarge.
Begynn med stripene og strikk bare rettmasker, jeg strikker to omg. før jeg bytter farge. Tynne striper synes jeg er så stilig!
Rekkefølgen min er mørk grå, hvit, lysgrå. Fortsett å legg ut en maske på hver side av de 4 maskemarkørene annenhver omg. samtidig som du strikker striper. Etter 25 striper og litt prøving fant jeg ut at den ble høy nok og tok sammen maskene mellom to maskemarkører på hver side som nå danner armene. Disse arm-maskene satte jeg over på en kabel eller en tråd og satte de på vent mens jeg strikket bolen.
Bolen strikkes fortsatt i striper men her har jeg lagt ut masker for å få en A-fasong på genseren. Så hver første omg på i den mørkeste fargen har jeg lagt ut 2 masker i hver side under armene. Fortsett slik til ønsket lengde. Jeg strikket 69 striper før jeg avsluttet med 8 omg. enkel perlestrikk i hovedfargen.

Armene: Ta opp de maskene du har satt av og strikk striper etter samme mønster, her har jeg felt to masker midt under ermet på første omg i den mørkeste fargen i alt 10 ganger. Strikk så ermet til ønsket lengde og avslutt med 8 omg. enkel perlestrikk i hovedfargen. Strikk det andre ermet på samme måte.


Hahahaha... Veldig gøy å bli tatt bilder av, masse tull og teite bilder. Her er et av de ;)God torsdag!

5 kommentarer:

  1. Kjempefin genser! Liker stripene, og litt artig vri med perlestrikk!

    SvarSlett
  2. Det var en enkel og fin hverdagsgenser. Jeg liker å strikke klær som brukes og ikke bare sånne som blir hengene til pynt. Kanskje jeg må prøve meg på denne. Først må jeg bare strikke opp de fem-seks prosjektene jeg kjøpte på Fortuna i sommerferien.

    SvarSlett