søndag 14. august 2016

Feriestrikk 2016 - Kroatia                              Ferien 2016 i bilder - Pula, Istra-halvøya i Kroatia.

      

      

      

     
   
     
  

For en herlig uke vi har hatt i Pula! Kort oppsummert: sol, varme, avslapping, byvandring, familie, historie, bading, strikking, kortspill og god mat.
Kroatias anbefales! Vi har reist mye i landet og blir like imponert av trivelige folk, fine steder og god mat hver gang. Vi bor aldri på turisthotellene men leier leiligheter av enten kroater eller nordmenn som har leiligheter der. Søk via Finn.no eller booking.no og bestill flybilletter utenom. Gir deg gjerne noen tips om du ønsker:)

Jeg hadde med meg genseren Ravello, skjerfet Sockwaves og garn til Olavgenseren.

Ravello: Strikket de siste to stripene i rust, delte til ermer og strikket ca 8cm på bolen. Strikket på Ravello på toget til Oslo og på flyet tur/retur.
Sockwaves: Strikket ca 6 cm ved stranden en dag.
Olavgenseren: Strikket ferdig genseren i KnitMe Merino.

    

Olavgenseren er en litt tykkere genser til barnehage og skolebruk. Perfekt å ha utover høsten og vinteren. Jeg strikket størrelse 2 år på pinner 4mm og 5mm for å få riktig strikkefasthet. Valgte det myke garnet KnitMe Merino og ble godt fornøyd. Liker spesielt godt det kombinasjonen av blåtoner og litt gult. Garnforbruk ble 3 nøste hvit bunnfarge, 1 nøste mørk blå, 1 nøste gult og 1 nøste lys blå.
Blandingen 80% merino og 20% alpakka er veldig fin.
Mønstret på Olavgenseren er i det nye heftet fra Gutten og Strikkemor. Heftet og garn finner du på Fortuna og i vår nettbutikk.
   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar