onsdag 23. juli 2014

Rock on!

Det hele startet da Fortuna ble invitert til å delta på Trønderrokk treff på Tiller her i vår. Jeg tenkt som så at her kunne jeg strikk litt inn i mellom garnsalget mens de andre satt med rokkene sine. Det endte selvfølgelig med at jeg kjøpte meg en håndtein og bare måtte prøve å spinne. I min nettbutikk finner du herlige Nube fra Malabrigo, det er en ren merinofiber i de nydelige farger. Jeg fant min favoritt og begynte å spinne på håndtein. Etter mange timer med øving klare jeg rett og slett og bruke opp min første tein - det var bare å skaffe en ny ;) Nå falt valget på en helt fantastisk flott Golding, og arbeidet fortsatte.. Marianne - Tanteull - står i bresje for Tour the fleece (Vi spinner litt hver dag nå som Tour the France er i gang), denne gruppen ville jeg følge på ravelry.com og jeg var flink til å legge ut bilder av det jeg hadde spunnet de første dagene.
 
Men.. og det var er relativt stort men.. alle de andre spant jo så flott garn på sine rokker.. jeg ville jo også ha! Etter litt om og men ble jeg eier av en Ashford Joy!! Se så glad!! Dette var på søndag og jeg og mamma tok turen til Marianne for et lite spinneteff :)  Etter det har jeg faktisk fått ferdig mitt første hespe. Det er ikke helt tørt enda så jeg har ikke veid det men jeg tviler sterkt på at det er mer enn 100g ( Nube er på 113g ca når en kjøper en flette med fiber), jeg har nok tatt bort litt under veis i øvingen. Jeg synes det er veldig gøy og fasinasjonen for tynn tråd slo inn ganske så tidlig.      
 

Etter at jeg var ferdig og hadde spunnet alt jeg hadde av fiber skulle jeg lage to-tråds garn, dette trodde jeg gikk relativt radig, men nei. Jeg tror jeg brukte 6 timer bare på det! Langtekkelig prosess der altså med my skjøting av tråd, men tålmodet strakk faktisk til. Her ser du resultatet:
Jeg er ganske så fornøyd med mitt første hespe og klarer nesten ikke å vente med å starte på igjen. Jeg elsker de duse tonene av lilla, gul, grå, hvit og rosa. Jeg fikk 704 tråder på 136cm hespetre noe som gir 957,44m, ikke rart det tok lang tid å lage to-tråds garn. Har nok blitt bitt av denne basillen også ;)

6 kommentarer:

 1. Spinning med rokk ser veldig morsomt ut. Selv har jeg bare spunnet med håndtein.

  SvarSlett
  Svar
  1. Spinning både på rokk og på håndtein er gøy, men for meg er det to forskjellige ting. Nå er jeg helt hekta på rokken, men regner med jeg tar opp igjen spinningen på håndtein etter hvert også:) Har du mulighet må du bare prøve n rokk - du blir hekte ;)

   Slett
 2. Korr nydelig!!! Å så sjalu æ blei!!!! Kjempebra jobba - kos dæ m ho Joy og spinn ivei!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen tak Astrid:) Er godt fornøyd med mitt første hespe, men ser allerede nå at den jeg spinner på nå blir jevnere og finere. Mulig jeg lærer;)

   Slett
 3. Takk for en kjempekoselig dag, og gratulerer med rokk! Jeg er mektig imponert av hva du har fått til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Marianne:) Veldig hyggelig å besøke deg, vi kommer igjen:)

   Slett