onsdag 30. juli 2014

Flower Basket Shawl.

 
Mitt favorittsjal er FBS eller Flower Basket Shawl som det heter. Jeg har strikket dette sjalet sikkert 10 ganger i forskjellige garnsorter helt siden jeg var 15år. Grunnen til at jeg liker dette mønstret så godt er for det første at det er mønster over hele sjalet, det liker jeg. I tillegg er det et delikat blomstermønster med en fin kant rundt. Det er symetrisk og det er lett å tilpasse størrelsen. Etter et par rapporter sitter mønstret i hode og du trenger ikke se på mønstret før du skal strikke den siste kanten rundt -  det er også et pluss. Mønstret og flere bilder finner du her på ravelry.com. Mønstret koster rundt 50kr.

Nå er det lenge siden sist jeg har strikket FBS, og på nytt ble jeg inspirert av Marianne - Tanteull. Hun har nettopp strikket FBS i håndspunnet garn og det fikk jeg også lyst til ..hihi.. hermegåsa..

Her er den spede begynnelse, jeg liker allerede hvordan fargene fremhever mønstret. Duse farger i lilla, rosa, hvit, gul og grå passer godt synes jeg. Var litt redd for at det skulle bli rotete til å begynne med, men så langt er jeg fornøyd. Jeg strikker med pinner 3,5mm.

I kveld er det strikkekafe her på Fortuna så jeg regner med jeg får strikket litt mer på sjalet. Strikkekafe fra 18:00 - 20:00 om du også vil ta deg en tur:)

4 kommentarer:

 1. Så fint det blir!! Det perfekte mønster til håndspunnet garn egentlig :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk :) Ja jeg synes også dette mønstret passer veldig fint. Ditt ble jo bare råfint :))

   Slett
 2. For et nydelig sjal, dette må jeg ta i nærmere øyesyn på strikkekafe i kveld :)

  SvarSlett
 3. Sjalet ligger klart for en titt;) Gleder meg til å møte deg i kveld Astrid:)

  SvarSlett